Уникално красиво Северно сияние озари небето над Пекин. Освен в

...
 
Уникално красиво Северно сияние озари небето над Пекин. Освен в
Коментари Харесай

Уникално красиво Северно сияние озари небето над Пекин

 

Уникално красиво Северно зарево озари небето над Пекин. Освен в китайската столица танцът на алените и зелени светлини, примесени с розово, можеше да бъде следено в цялата северна част на страната, съобщи NOVA.

Сиянието, известно и като Аврора Бореалис, е резултат от конфликта сред заредени частици от слънчевия вятър с магнитното поле на Земята, което е най-силно в полярните области. Според специалисти то е било подсилено от мощната геомагнитна стихия, която се развихри над Китай през уикенда.

Експеримент или естествен феномен?

Сиянието, което наблюдавахме в небето над България на 05 ноември докара до нови тайни теории и догатки, напомня Safenews.

Допълнителен интерес към тематиката провокира и появилата се информация, че дружно с магнитната стихия в неделя вечерта е имало опит на известната стратегия “HAARP ” – точно за проучване на полярните сияния.

“Това, което видяхме, е изрично полярно зарево – по този начин наречената “Аврора ”, която се случва постоянно, когато има изригване на слънцето и потокът от заредени частици е задоволително мощен, че да успее да доближи до земята. Тогава той наелектризира въздуха и се получават ето такива светлинни сияния ”, съобщи доцент Петя Трифонова, геофизик от Института по геофизика при БАН,

Още вести четете в категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР